Известие

Collapse
No announcement yet.

Електрическото регулиране на фаровете не работи.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Електрическото регулиране на фаровете не работи.

Търсих подобна тема но не намерих. Всички знаете за врътката от ляво на волана от която се регулира височината на фаровете, както си работеше и изведнъж спря. Моторчетата не издават и звук, търсих бушона, но не намерих такъв. Помагайте моля?
    SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Бушона го дават на първият ред, четвърти бушон-"фар десен къс, настройка на фарове"-20А

Comment

Ами здрав е, нищо не става като го смених. Странното е, че късите не угаснаха като го извадих. Всъщност при мен е 10 ампера по табелка и в действителност. Става въпрос за 1 ред отгоре на долу.
      SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Да. На 235стр. http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=63155&d=1292956933

Comment

Ами не е този бушона.
          SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Първи ред 4 бушон - десен фар.
            Втори ред 3 бушон - ляв фар.
            Другата възможна причина е поврена в регулатора на позиций.

п.с Ама на теб определено ти върви на такива изцепки, ама да ти изгорят и двете моторчета говори, че си голям карък хахахаххаха.
            Last edited by GammaRay; d.m.y г., 15:21.
            Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

Comment

И двете моторчета са изгорели. Темата е за ключ.
              SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Що да е за ключ, така и така ще ги сменяш, смажи вътре водачите, за да не изгорят и следващите. Неудобното в случая е че ще трябва да извадиш фаровете или да ползваш спринцовка, но поне ще улесниш работата на "новите" моторчета. Можеш да напишеш и кое е бушончета за регулирането на фаровете, щото тия които са ляв и десен фар, вероятно са само за крушките.
                Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Интересното при мен е, че самите ел. моторчета са здрави, нещо в платките е изгоряло. Определено не е станало от блокирали водачи защото рефлекторите се движат идеално (миналата година бях свалил фаровете и ги профелактирах), а бушоните наистина са тези за фаровете. Колегата Гамарей замери напреженията по всички клеми , масите бяха проверени- всичко е в норми, но как така са изгорели и двете на веднъж си остава тайна за мен.
                  SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
                    Интересното при мен е, че самите ел. моторчета са здрави, нещо в платките е изгоряло. Определено не е станало от блокирали водачи защото рефлекторите се движат идеално (миналата година бях свалил фаровете и ги профелактирах), а бушоните наистина са тези за фаровете. Колегата Гамарей замери напреженията по всички клеми , масите бяха проверени- всичко е в норми, но как така са изгорели и двете на веднъж си остава тайна за мен.
                    Ако е изгоряло управлението им, стигат до крайна позиция и или изпилват зъби или изгарят
                    Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                    156 1.8TS 16V (01.2001)
                    147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                    0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                      Ако е изгоряло управлението им, стигат до крайна позиция и или изпилват зъби или изгарят
                      Я уточни ква е тая крайна позиция!
                      И кои зъби се изронват!
                      sigpic
                      Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                      156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                      147 JTDm 140-Малката манекенка
                      GT- JTDm 150

Comment

Нищо не се изронва. Вътре си има потенциометър, който казва кога е крайната позиция за да изключи, а + това зъбите на предавките са толкова здрави, че по-скоро ще изгори моторчето. Ако е изгоряло управлението - изобщо неработят, кактo е в случай на многострадалния ни колега BLUE1 .
                        Last edited by GammaRay; d.m.y г., 14:30.
                        Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

Comment

Working...
                        X